Frågor

Frågor till akupunktur

Antal behandlingar beror på åkomma och personens medfödda egenskaper. Som tumregel kan man säga att en kort tids sjukdom inte har påverkat så många organ och gett så många kroppsförändringar — och då behövs bara kort tid med akupunktur för att få förbättringar. Men ett sjukdomstillstånd som varit långvarig kräver fler behandlingar.

Det går bra men man rekommenderar inte att göra det samma dag som behandlingen.

Själva nålsticket känns ofta knappt, men reaktionen på nålstimuleringen kan kännas olika.

Eftersom akupunkturen stimulerar kroppens eget försvar och homeostas (jämvikt) är skadorna försumbara eller mycket små om akupunktur utförs av flerårigt utbildade akupunktörer. Ibland kan den behandlade uppleva kortare stegring av ett symptom såsom ökad svettning efter behandling. Detta är dock snabbt övergående och skall ej ses som farlig biverkan för kroppen.

Det finns inga biverkningar av själva akupunkturen. Det kan förekomma blå fläck ibland där nålen satt. De är både harmlösa och tillfälliga. Ibland kan den behandlade uppleva kortare stegring av ett symptom som är snabbt övergående och brukar inleda läkeprocessen.

För den som upplever nålrädsla finns det att välja bland nållösa behandlingsalternativen så som gua sha, koppning, tuina, öronakupunktur och moxa.

Det är bra att ha ätit lite ca en timme innan behandling men inte för tungt.

Lätt träning går bra men för bästa resultat borde det inte vara något tungt träningspass så att läkningen kan komma igång.

Du kan själv boka in den tid som passar dig bäst via vår hemsida.
Men du är alltid välkommen att även ringa eller maila för frågor eller bokning.
Vid konsultation vill jag alltid att du bokar via telefon.
För bokning eller vid andra frågor ring:

070-424 82 14